Proiectul “REGISTRUL ELECTRONIC NATIONAL PENTRU FISELE DE EVIDENTA CENTRALA A PERSOANELOR” a fost finalizat cu succes

DEPABD

Bucuresti, 25.11.2015

Compania Logika IT Solutions, impreuna cu partenerii sai Tangible Corporation (Novensys Dynamics) si Concept Electronics, anunta implementarea cu succes a proiectului REGISTRUL ELECTRONIC NAȚIONAL PENTRU FIȘELE DE EVIDENȚĂ CENTRALĂ A PERSOANELOR” – RENFEC.

Proiectul realizeaza conversia arhivei fizice (aproximativ 40 milioane documente) a documentelor de identificare ale cetatenilor intr-o arhiva electronica digitizata. Obiectivul general al proiectului a presupus dezvoltarea unui set de instrumente moderne pentru a sustine activitatile specifice de furnizare a datelor cu caracter personal catre cetateni, institutii ale Administratiei Publice, Guvernul Romaniei, institutii si autoritati nationale.

Atat beneficiarul direct al proiectului, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (D.E.P.A.B.D) din Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I) cat si Asocierea Logika IT Solutions sunt mandri sa cuantifice cele mai semnificative rezultate ale proiectului, cum ar fi: reducerea timpului de solutionare a lucrarilor primite si diminuarea birocratiei la nivelul D.E.P.A.B.D., imbunatatirea productivitatii si reducerea costurilor prin eliminarea sau minimizarea timpilor alocati regasirii documentelor necesare in solutionarea cererilor cetatenilor sau a institutiilor publice, eliberarea spatiului alocat arhivei fizice si constituira bazei de date centrale cu imaginile fiselor digitizate, respectand criteriile de ordonare din arhiva fizica.

Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani si se ridica la valoare totala de 16 milioane de lei.

Solutia informatica implementata este bazata pe tehnologia Oracle hardware si software si este insotita de alte componentele software produse de HP si Symantec. Procesul de digitizare (conversia documentelor din format fizic in format digital) a fost realizat cu ajutorul produsului software eFlow.

Cea mai provocatoare activitate specifica proiectului pentru ambele echipe, Asociere si D.E.P.A.B.D., a fost digitizarea arhivei fizice tinand cont de numarul mare de operatori implicati, aproximativ 100 de persoane, si de starea fragila a documentelor, unele documente avand o vechime de peste 50 de ani.

Grupul tinta al proiectului a fost compus din peste 700 utilizatori la nivelul D.E.P.A.B.D., S.P.C.E.P. (Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor), institutiilor publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale si justitiei.

Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt cetatenii romani ale caror date cu caracter personal vor fi stocate in conditii de maxima siguranta si ale caror cereri vor fi solutionate intr-un mod operativ.

Proiectul a fost cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, Axa prioritara II “Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare”.

Despre Logika IT Solutions

Logika IT Solutions SRL, in calitate sa de Lider al Asocierii, este o companie integral romaneasca, Partener Gold Oracle și de la infiintarea sa a fost angajată în promovarea produselor Oracle, dezvoltarea de expertiză în consultanță tehnică și funcțională, administrarea tehnologiilor Oracle, analiza si integrare de sisteme informatice, soluții de raportare și cursuri de formare pentru utilizatori.

Contact

Pentru informatii detaliate privind proiectul RENFEC dar si portofoliul Logika IT Solutions va invitam sa ne contactati prin e-mail la adresa office@logika.ro