BCR evolueaza: “Upgrade aplicatii Oracle HRMS, Payroll si iRecruitment, implementare functionalitati noi iRecruitment si implementare modul BI HR”

Bucuresti, 16.12.2015

bcr-4Incepand cu anul 2012, Logika IT Solutions desfasoara proiecte de succes in domeniul IT, iar azi poate afirma cu mandrie ca Banca Comerciala Romana este incantata de finalizarea proiectului intitulat: “Upgrade aplicatii Oracle HRMS, Payroll si iRecruitment, implementare functionalitati noi iRecruitment si implementare modul BI HR

Proiectul se concentreaza pe furnizarea serviciilor de migrare si extindere pentru sistemul integrat de gestiune Resurse Umane, iReruitment si Salarizare existent in cadrul Bancii Comerciala Romane (BCR).

Propunerea initiala inaintata de catre Logika IT Solutions S.R.L., impreuna cu subcontractorul sau Oracle Romania S.R.L., raspunde celor trei obiective principale ale BCR.

Primul obiectiv se refera la migrarea sistemului integrat de gestiune Resurse Umane, iReruitment si Salarizare bazat pe aplicatia Oracle e Business Suite la o ultima versiune tehnologica si anume 12.2, cu baza de date 11g. Un alt obiectiv are in vedere extinderea solutiei de gestiune Resurse Umane, iReruitment si Salarizare cu noile functionalitati existente in versiunea 12.2 in aria modulului iRecruitment. Totodata, extinderea solutiei de gestiune Resurse Umane, iReruitment si Salarizare prin instalarea componentei BI HR bazata pe modulul Oracle Human Resources Analytics a reprezentat un obiectiv de mare interes in cadrul acestui proiect.

Beneficiarul proiectului a remarcat inca din prima faza a proiectului beneficiile obtinute in urma implementarii, cum ar fi: noua serie de functionalitati care imbunatateste fluxurile de recrutare implementate in solutia iRecruitment Versiunea R12., optimizarea analizelor asupra performantei fortei de munca prin integrarea informatiilor critice extrase de-a lungul lantului de valori al institutiei si transformarea datelor in informatii cuprinzatoare, actualizate si practice, toate aceste realizandu-se prin implementarea Oracle Business Intelligence Analytics. De exemplu, managerii pot intelege mai bine impactul pe care il au compensarile asupra performantei angajatilor corelandu-le intre ele si cu fluctuatia de personal. Fie ca sunt angajati cu functii executive, manageri sau manageri de directii, utilizatorii primesc informatii relevante, actualizate si practice direct prin intermediul tablourilor de bord, prin metrice si alerte.

Au existat si riscuri pe parcursul acestei implementari : Prin migrarea la eBS 12.2, riscul ca o parte din customizarile curente sa fie afectate era destul de mare, iar interfetele cu alte aplicatii urmau sa fie impactate de upgrade-ul EBS la 12.2.

Insa cea mai mare provocare a proiectului pentru ambele echipe, Furnizor si Beneficiar, a reprezentat-o procesul de migrarea propriu-zisa in productie la Viena , la noua versiune, deoarece aceasta putea genera cresterea semnificativa a timpilor de raspuns la nivel de aplicatie.

Nu au fost momente de impas de-a lungul implementarii, factorii de succes urmati in cadrul proiectului impiedicand aparitia momentelor de colaps.

Grupul tinta al proiectului a fost compus din peste 200 utilizatori la nivelul Bancii Comerciale Romane, iar proiectul s-a desfasurat pe parcursul unui an si jumatate.

Dupa finalizarea proiectului, Logika IT Solutions ramane aproape de Beneficar pentru a oferi suport si consultanta in ceea ce priveste noua versiunea de EBS.

Proiectele realizate de echipa Logika IT Solutions reprezinta nu numai un succes incontestabil, dar demonstreaza de asemenea capacitatea de a sustine proiecte cu cerinte complexe in cele mai variate domenii: productie industriala, utilitati, telecomunicatii, servicii financiare si distributie.

Despre LogiKa IT Solutions

Logika IT Solutions SRL este o companie integral romaneasca, Partener Gold Oracle și de la infiintarea sa a fost angajată în promovarea produselor Oracle, dezvoltarea de expertiză în consultanță tehnică și funcțională, administrarea tehnologiilor Oracle, analiza si integrare de sisteme informatice, soluții de raportare și cursuri de formare pentru utilizatori.

Contact

Pentru informatii detaliate privind proiectul desfasurat la Banca Comerciala Romana, dar si portofoliul Logika IT Solutions va invitam sa ne contactati prin e-mail la adresa: office@logika.ro