Expertiza profesionala si consultanta

Expert_ServicesDiagnoza si optimizare

Baza de date, serverul de aplicatie, virtualizarea si sistemul de operare trebuie sa fie mereu optimizate pentru performante maxime. Dinamica cerintelor de business conduce deasemenea la o dinamica a cerintelor tehnice, asa ca este recomandat ca sistemele sa fie diagnosticate si optimizate lunar.

Operatii complexe pe tehnologie Oracle

Diversitatea si multitudinea de tehnologii disponibile fac arhitecturile sa arate ca un puzzle dispus pe mai multe niveluri. Logika vine in ajutorul clientilor cu servicii specializate care pot minimiza riscurile si timpul necesar pentru operatii complexe, precum migrarile. Migrarea presupune, in cele mai multe situatii, situatii unice complexe ce implica nevoia de servicii profesionale personalizate.

Audit si recomandari

O infrastructura IT care creste organic, conduce catre un grad mare de complexitate a proiectului si la interdependente greu de administrat. Pentru a asigura o folosire corecta si un acces la informatii securizat se folosesc echipe de audit extern. Raportul de audit si recomandarile vor identifica punctele fragile ale infrastructurii si vor alinia parametrii de functionare la standarde interne si externe.

Design arhitectura IT si dimensionare

Fiecare producator are propriile recomandari cu privire la modul de folosire si la dimensionarea resurselor necesare functionarii produselor, aplicatiilor sau tehnologiilor sale. Clientii trebuie insa sa decida modul de integrare dintre diferite produse si aplicatii, care implica riscuri minime si cu buget redus. De cele mai multe ori acesta se dovedeste a fi un proces prin care se incearca mai multe variante pana se identifica cea care functioneaza. Sfatul unui expert imbunatateste considerabil sansele de succes.

Plan de continuare a activitatii in caz de forta majora

Planul de continuare a activitatii in caz de forta majora (BCP) are nevoie de scenarii de planificare si testare. Pe langa necesitatea functionarii continue a sistemelor IT, este important ca infrastructura logistica sa fie desemenea disponibila si functionala. Planul BCP se concretizeaza intr-o strategie personalizata in care, in anumite cazuri, este permisa functionarea sistemelor la nivele reduse. Daca nu se implementeaza un plan BCP, sau daca acesta nu este corect dezvoltat si testat, activitatea sa se poate intrerupe rezultand consecinte si penalitati semnificative.

Expertiza functionala

Pe parcursul implementarilor de aplicatie este necesar sa existe un consultant senior ce detine competente functionale pe diverse arii de business (SME – Subject Matter Expert). Implicarea SME in diferitele stadii ale proiectului (design, test, verificarea calitatii), asigura o buna executie a acestuia.

Pentru mai multe detalii contactati-ne aici.